Burse - Fonduri mutuale

Dan Paul a luat fonduri europene de 1,5 mil € pentru instruirea brokerilor

Autor: Andrei Chirileasa

30.01.2011, 23:45 67

Asociaţia Brokerilor, condusă de Dan Paul, a accesat fondurieuropene nerambursabile de 1,5 mil. euro pentru formareaprofesională a angajaţilor societăţilor de intermediere şi aibăncilor care sunt membri, primele cursuri fiind programate pentruluna iulie.

"Credem că este nevoie de educaţie financiară în România. Amplecat de la ideea că România încă nu este o piaţă de capitaldezvoltată şi bursa nu îşi îndeplineşte scopul de a finanţaeconomia. Vom organiza mai multe cursuri, seminarii şi conferinţepentru pregătirea membrilor asociaţiei în vânzare, negociere,management, dar şi trei vizite la bursa de la Londra, pentru caparticipanţii să înveţe din experienţa altor brokeri. Pentruparticipanţi costurile sunt zero", a declarat preşedinteleAsociaţiei Brokerilor, Dan Paul (desen).

Programul va debuta în luna iulie şi se va derula inclusiv în2012. Proiectul se adresează către un număr de 630 de manageri şi370 de angajaţi care nu sunt în conducerea intermediarilor.Asociaţia şi-a propus să organizeze 11 cursuri cu o temă dejastabilită, iar unul în funcţie de cerinţele brokerilor. Cursurilevor fi organizate pentru maximum 1.000 de persoane, dintre care 30%pot fi femei, iar restul bărbaţi.

În prezent, în firmele de brokeraj de pe piaţa de capitallucrează circa 1.200 de specialişti, potrivit statisticilor dinregistrul CNVM, faţă de circa 2.000 în 2007.

Cursurile şi seminariile se vor organiza la Bucureşti,Constanţa, Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara, Iaşi şi Craiova.Asociaţia a participat cu 2% din fondurile accesate, respectiv30.000 de euro.

"Deja aproape o treime din bani i-am primit şi am început să nepregătim cursurile. Am strâns deja experţi pentru training, avem şiun buget de publicitate. Printre cursurile pe care vrem să leorganizăm este şi unul de «Engleza afacerilor» sau de «Englezafinanciară», care va fi susţinut de vorbitori fluenţi de limbaengleză şi care sunt pregătiţi pentru astfel de cursuri", a afirmatDan Paul.

Asociaţia Brokerilor va solicita Comisiei Naţionale a ValorilorMobiliare (CNVM) să recunoască unele dintre cursuri drept programede formare profesională continuă, pe care autoritatea dereglementare le solicită brokerilor.

"Vom încerca asimilarea acestor cursuri cu pregătireaprofesională, pentru că brokerii au nevoie de tehnica negocierilor,de vânzare, comunicare în relaţia cu clientul. Cursanţii vor aveaşi acces la o platformă de învăţare on-line, creată de SivecoRomânia. Pentru viitor, Asociaţia Brokerilor intenţionează săintroducă în şcoli unele cursuri de piaţă de capital.AsociaţiaBrokerilor are 51 de membri, firme de brokeraj şi bănci, faţă de 25la înfiinţarea sa în ianuarie 1995.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO