Burse - Fonduri mutuale

Dărăbuţ, Tradeville: Reacţia burselor la evenimentele din ultimele săptămâni a fost exagerată

Dărăbuţ, Tradeville: Reacţia burselor la evenimentele din ultimele săptămâni a fost exagerată

Autor: Adrian Cojocar

17.08.2011, 14:21 357

Analiştii sunt de părere că ieftinirea acţiunilor de la bursă nu este justificată în totalitate de previziunile mai pesimiste privind evoluţia economiilor şi cred că investitorii au reacţionat exagerat la ştirile care au avut loc în ultimele săptămâni, vânzările acestora ducând indicele global MSCI World în jos cu 16% în câteva săptămâni. BET-ul a pierdut circa 28% din aprilie.

"Consider că scăderea PER-ului este justificată într-o anumită măsură de revizuirile pe care analiştii economici le fac şi le vor face cu privire la evoluţia economiei mondiale. Totuşi cred că reacţia burselor la evenimentele din ultimele două săptămâni a fost exagerată, investitorii au vândut în panică pentru că scăderi de 7-8% pe indicele S&P500 nu pot fi explicate altfel. Un PER mediu de 9,1 la BVB este atractiv pentru investitori dacă îl comparăm cu multiplii altor burse internaţionale, de altfel, atât înainte cât şi după corecţia din ultima perioadă, o bună parte din acţiunile BVB erau considerate subevaluate în comparaţie cu sectoarele europene", spune Dragoş Dărăbuţ, analist la firma de brokeraj Tradeville.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO