Burse - Fonduri mutuale

Depozitarul Central s-a conectat la Africa de Sud pentru ca NEPI să poată fi listat la Bucureşti

Autor: Roxana Pricop

21.03.2011, 11:57 45

Depozitarul Central, instituţia care realizează operaţiunile dedecontare şi compensare aferente tranzacţiilor cu acţiuni derulatepe Bursă, a încheiat o conexiune transfrontalieră cu instituţiasimilară din Africa de Sud, Strate Limited, care va permiteinvestitorilor din România să deconteze tranzacţii cu instrumentelefinanciare administrate de aceasta.

Strate Ltd, efectuează operaţiuni de decontare a tranzacţiilorcu acţiuni şi obligaţiuni pentru Bursa de Valori din Johannesburg,precum şi decontări pe segmentul produselor derivate şi alinstrumentelor financiare de pe piaţa monetară.

Conectarea celor doi Depozitari este una dintre condiţiiletehnice necesare listării fondului sud-african de investiţii NEPIla Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Fondul de investiţii New EuropeProperty Investment (NEPI), proprietarul mai multor proiecteimobiliare în România, a demarat pregătirile pentru listarea laBVB.

În prezent, Depozitarul Central dispune de legăturitransfrontaliere în 18 ţări (Africa de Sud, Austria, Belgia, Cehia,Danemarca, Elveţia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Luxemburg,Marea Britanie, Olanda, Polonia, Spania, Statele Unite aleAmericii, Suedia si Ungaria) şi oferă investitorilor posibilitateadecontării transfrontaliere în 11 valute, printre care francielvetieni, coroane ceheşti, coroane daneze, euro, dolari, liresterline, forinţi maghiari şi zloţi polonezi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO