Burse - Fonduri mutuale

Dragoş Dărăbuţ - Orice zvon negativ este amplificat de speculatori

Dragoş Dărăbuţ - Orice zvon negativ este amplificat de speculatori
22.08.2011, 00:00 165

Acţiunile româneşti scad în corelaţie cu cele străine, deşi companiile locale au raportat rezultate mai bune în primul semestru, explică Dragoş Dărăbuţ, analist la firma de brokeraj Tradeville.

"La BVB, deşi rezultatele semestriale au fost preponderent pozitive, 70% din companii înregistrând o creştere a profitului net în primul semestru şi aproximativ 70% dintre ele pot îndeplini ţintele privind veniturile şi cheltuielile din buget, bursa se corelează cu pieţele europene. Acest lucru este normal, ţinând cont de faptul că şi economia noastră este dependentă de cea a UE, 75% din exporturi fiind destinate ţărilor din UE."

Dărăbuţ crede că speculatorii de pe pieţele internaţionale amplifică orice zvon negativ şi pun presiune la vânzare. "Lipsa de încredere a investitorilor aduce panică în pieţe. Astfel, orice zvon negativ, mai mult sau mai puţin pertinent, este amplificat de speculatori, ceea ce conduce la o creştere a presiunii la vânzare şi a volatilităţii pe pieţe. Din păcate, cele mai recente date macroeconomice confirmă temperarea avansului economic din SUA."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO