Burse - Fonduri mutuale

Drepturile Teraplast isi fac azi debutul pe Bursa

05.05.2008, 17:50 26

Drepturile de alocare aferente ofertei de listare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a producatorului de componente pentru constructii Teraplast Bistrita (TRP) vor putea fi tranzactionate incepand de astazi.
Producatorul de profile si tevi din PVC Teraplast a derulat in aprilie o oferta publica initiala in vederea listarii la Bursa prin intermediul careia a strans circa 13 milioane de euro (51 de milioane de lei) de la investitori. Oferta a fost suprasubscrisa cu 4%, investitorii solicitand actiuni in valoare totala de 56,03 milioane de lei. Pretul de oferta a fost de 1 leu pe actiune, Intermediarul ofertei fiind Raiffeisen Capital & Investment. Compania a oferit 49,6 milioane de actiuni, reprezentand 20% din capitalul social al Teraplast inainte de majorarea de capital.
Teraplast a realizat in 2007 un profit net de 16 milioane de lei, cu circa 80% mai mare fata de nivelul inregistrat in 2006, de 9,2 milioane de lei, in vreme ce vanzarile totale consolidate au crescut cu 40%, pana la un nivel de 219 milioane de lei, conform raportului intocmit de auditorul independent Deloitte.
Cea mai mare parte a veniturilor companiei de anul trecut a fost realizata din vanzarea din productie proprie, in special din vanzarea tevilor de PVC, care a adus un venit de 38 de milioane de lei.
Pentru anul 2008, grupul Teraplast isi propune o crestere cu 68% a profitului net consolidat, pana la aproximativ 27 de milioane de lei.
Principala companie a grupului, Teraplast, si-a bugetat un profit de 22 de milioane de lei, in timp ce subsidiarele Plastsistem si Politub estimeaza castiguri de 4,6 milioane de lei, respectiv 3,5 mil. lei.
Analistii a cinci case de brokeraj de pe piata estimeaza pentru actiunile Teraplast un pret tinta mediu de 1,46 lei/actiune, cu 46% peste nivelul de 1 leu/actiune din oferta.
Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania cu o cota de piata de 36% pe segmentul de tevi din PVC si de peste 30% pe segmentul tubulaturii din polipropilena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO