Burse - Fonduri mutuale

Flamingo vinde managerilor actiuni cu 10 % mai scumpe decat cele din piata

17.12.2007, 18:42 14

Retailerul IT&C si de electrocasnice Flamingo International intentioneaza sa vanda catre managerii societatii actiuni la un pret de 0,378 lei/actiune in cadrul programului de fidelizare a salariatilor, insa pe Bursa actiunile Flamingo sunt cotate in prezent la preturi mai mici.
La Bursa, ultima tranzactie cu titlurile Flamingo s-a realizat la un pret de 0,345 lei/actiune. Conducerea companiei spune ca pretul din aceste momente nu este cel "real", asteptandu-se sa creasca in perioada urmatoare.
"Pretul actual nu consideram ca reprezinta valoarea reala a actiunilor. O valoare normala in aceste momente ar fi de 0,4 lei/actiune, daca piata nu ar fi dupa caderea recenta", explica Dragos Simion, vicepresedintele Flamingo.
Pretul de 0,378 lei/actiune stabilit pentru 2007 a fost luat ca pretul mediu lunar de inchidere al actiunilor de la Bursa in luna mai din acest an. Pentru perioada 2008-2010, pe care urmeaza sa se desfasoare acest program, preturile vor fi stabilite anual de catre Consiliul de Administratie al companiei.
Dragos Simion spune ca oferta catre angajati poate sa inceapa in orice moment, ea urmand sa se adreseze doar managerilor. CNVM a aprobat saptamana trecuta prospectul preliminar aferent acestei oferte. "Oferta se adreseaza doar managerilor si va viza in jur de 10 persoane din conducerea societatii", a precizat Simion.
Oferta va viza in prima etapa a planului 5,5 milioane de actiuni, reprezentand 0,7% din numarul total de actiuni ale Flamingo. Toate actiunile fac parte din titlurile rascumparate de societate pentru derularea acestui program de fidelizare a angajatilor.
Principalul actionar al Flamingo este Dragos Cinca , fondatorul companiei, care mai controleaza 30,1% din actiuni.
Flamingo avea dupa primele noua luni ale anului afaceri de 100 mil. euro si pierderi de 4,16 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO