Burse - Fonduri mutuale

Future Group se pregateste sa vanda din actiuni inainte de listare

Future Group se pregateste sa vanda din actiuni inainte de listare

Future Group dezvolta alaturi de Adama complexul rezidential Edenia din Titan

12.06.2008, 21:29 27

Dezvoltatorul imobiliar Future Group, prezent si in Romania, ar putea vinde o parte din actiunile proprii inainte de a se lista la Bursa de Valori Bucuresti, pentru a finanta o parte dintre proiectele pe care le are in derulare pe piata romaneasca, potrivit reprezentantilor companiei.
"Am fost abordati de investitori germani si britanici care sunt interesati de achizitionarea unei parti din compania noastra. In acest moment, este prematur sa discutam despre marimea procentului, avand in vedere ca vorbim despre o potentiala vanzare, dar s-ar putea sa fie o parte semnificativa", a declarat directorul companiei, Oded Goldstein.
El a aratat ca potentialii investitori sunt interesati de aceasta achizitie, intrucat Future Group activeaza intr-un sector dinamic si a obtinut rezultate financiare solide.
"Investitorii cred in viitorul dezvoltarii proprietatilor imobiliare din Romania, precum si in potentialul companiei noastre si, de asemenea, se asteapta ca piata de capital sa inregistreze pana la urma o revigorare semnificativa", a adaugat Goldstein.
Infiintata in 1991, Future Group este un joint-venture intre familiile israeliene Rasin si Laznik si Oded Goldstein. Dezvoltatorul imobiliar, inregistrat in Cipru, a investit pe piata romaneasca, impreuna cu mai multi parteneri, in proiecte precum Sitraco Center, Gemenii Sitraco, Hotelul Golden Tulip, toate din Bucuresti, si in hotelul Sinaia din statiunea cu acelasi nume.
Compania si fondatorii sai au investit peste 100 mil. euro pe plan local si detin in prezent circa 1,5 milioane de metri patrati de teren, suprafata evaluata la aproximativ 70 mil. euro de catre firma de consultanta imobiliara DTZ.
Future Group intentioneaza sa utilizeze banii obtinuti din vanzarea pachetului de actiuni pentru a profita de noile oportunitati de pe piata imobiliara.
"Dorim sa avem o suma suplimentara in contul nostru cat mai degraba, astfel incat sa putem profita si valorifica oportunitatile care, conform anticiparilor noastre, vor aparea pe piata locala, in sectoarele noastre de activitate, in urmatoarele 12 luni", a spus Goldstein.
In prezent, compania construieste apartamente cu o suprafata totala de 400.000 de metri patrati, care sunt in diferite stadii de proiectare, executie sau livrare.
Grupul va investi, din luna iunie, peste 90 mil. euro intr-un proiect rezidential din Galati, avand ca obiectiv sa aloce inca 350 mil. euro, in urmatorii trei ani, in alte proiecte rezidentiale in patru orase din Romania.
Compania a anuntat in martie ca intentioneaza sa deruleze o oferta publica in vederea listarii titlurilor la Bursa de Valori Bucuresti, intermediarul fiind societatea de brokeraj Alpha Finance.
"Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat primul draft de prospect (...) In prezent, evaluam situatia si cautam momentul potrivit, asteptand ca piata sa isi revina din stadiul actual de evolutie mai putin favorabila", a conchis Goldstein.
Potrivit datelor financiare publicate pe Bursa din Tel Aviv, unde Future Group are listate obligatiuni, compania a obtinut anul trecut venituri de 11,2 milioane de shekeli (circa 2,13 milioane de euro) si un profit aferent cifrei de afaceri de 5,71 milioane de shekeli (1 milion de euro). Profitul net al companiei s-a ridicat insa la 134 de milioane de shekeli (circa 25 de milioane de euro) datorita profitului din reevaluarea activelor.
Compania avea la sfarsitul anului trecut active de 438 de milioane de shekeli (83 de milioane de euro).
In prezent, pe Bursa de Valori Bucuresti este listat un singur dezvoltator imobiliar, Impact (IMP), cu o capitalizare de 143 mil. euro. Impact a obtinut anul trecut un profit net, pe standardele internationale de contabilitate (IFRS), de 300 mil. lei (90 mil. euro), la venituri totale de 508 mil. lei (152 mil. euro).
Pe Bursa s-au mai derulat in acest an doua oferte publice ale unor companii din domeniul constructiilor. Prima a apartinut producatorului de profile din PVC Teraplast Bistrita, care a reusit sa stranga de la investitori circa 13,5 mil. euro. A doua oferta, a companiei de constructii Pomponio din Alba Iulia, a esuat fiind subscrisa in proportie de doar 62%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO