Burse - Fonduri mutuale

Grupul de brokeraj XTB, cu acţiuni listate la Varşovia: România ocupă locul 5 în topul pieţelor companiei după activele administrate şi numărul de clienţi

Grupul de brokeraj XTB, cu acţiuni listate la Varşovia:...

Autor: Cristina Bellu

01.02.2024, 15:07 501

România ocupă locul cinci în topul pieţelor companiei fintech de investiţii online XTB, în privinţa numărului de active administrate şi a numărului de clienţi, jumătate dintre acştia optând pentru investiţiile în ETF-uri.

Astfel, potrivit XTB, un procent de 44,5% dintre investitorii companiei din România a ales ETF-urile în 2023, în creştere de la 26% în 2020. În plus, jumătate dintre clienţii noi au debutat cu acest tip de active pentru planul lor de investiţii.

În ceea ce priveşte numărul de investitori nou înregistraţi, cât şi performanţa activităţii acestora, oficialii XTB clasifică România pe locul patru.

În 2023, numărul total de clienţi înrolaţi în platforma XTB a ajuns la 897.000, iar de la începutul acestui an încă 38.100 clienţi şi-au deschis conturi de investiţii la XTB. În plus, numărul de clienţi activi a crescut cu 51%, ajungând la 408.500 la sfârşitul lui 2023.  

„2023 este o dovadă că XTB se află pe traiectoria corectă pentru a obţine rezultate stabile şi reproductibile - nu doar în ceea ce priveşte performanţa financiară, ci şi la nivel operaţional”, spune Omar Arnaout, CEO-ul XTB.

Compania intenţionează să dezvolte în continuare ofertele de investiţii prin extinderea segmentelor de investiţii pasive şi prin adăugarea de noi produse pentru o bază de clienţi mai largă, strategie care urmăreşte să accelereze transformarea în curs a XTB de la un broker CFD, la o aplicaţie universală de investiţii.

Astfel, în T2/2024, XTB intenţionează să îşi extindă oferta de investiţii pasive prin adăugarea unei alte clase de active - obligaţiunile. Acestea vor include obligaţiuni emise de guverne, inclusiv cele din SUA, Marea Britanie, Germania şi Polonia, dar şi obligaţiuni corporative, emise de companii globale sau care au un rating relativ sigur (de la AAA la BBB).

Al doilea trimestru al anului va marca, de asemenea, lansarea planificată a Social Trading, o nouă funcţionalitate menită să sprijine investitorii în luarea unor decizii de investiţii calculate, iar până la sfârşitul anului, XTB îşi propune să lanseze un portofel virtual integrat cu un card multivalută, care va permite clienţilor să efectueze plăţi, transferuri, schimburi valutare şi investiţii.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO