Burse - Fonduri mutuale

Horia Cardoş CEO al Agroland Business System: Ne-am bugetat investiţii suplimentare de 15 mil. lei pentru platforma avicolă de la Mihăileşti. Ţintim o producţie lunară de ouă de aproximativ 8 milioane începând din 2025

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Autor: Cristina Bellu

10.04.2024, 11:08 2796

Agroland Business System (simbol bursier AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, şi-a bugetat pentru anul în curs investiţii suplimentare de aproximativ 15 mil. lei, care vizează, în principal, platforma avicolă de la Mihăileşti, unde compania vrea să crescă numărul de găini în producţie cu peste 30%.

“Pentru acest an, am bugetat investiţii suplimentare de aproximativ 15 milioane de lei care vizează, în principal, platforma avicolă de la Mihăileşti. Plănuim până la finalul anului creşterea numărului de găini în producţie de la 250.000 la aproximativ 330.000, astfel încât producţia lunară de ouă să ajungă la aproximativ 8 milioane începând din 2025”, spune Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System.

Platforma avicolă Mihăileşti a vândut 15,4 milioane de ouă de consum în T1/2024, o majorare de 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce producţia de furaje din primul trimestru al anului a ajuns la 3.728 de tone, o creştere de 156% comparativ cu T3 2023. De asemenea, magazinele proprii Agroland au înregistrat majorarea cu 18% a numărului de clienţi, în timp ce valoarea medie a bonului fiscal a crescut cu 8% faţă de T1/2023.

„Rezultatele operaţionale pe care le-am înregistrat în primul trimestru din acest an confirmă direcţia pozitivă a companiei noastre, precum şi eficienţa investiţiilor pe care le realizăm în dezvoltarea şi diversificarea liniilor de business. De asemenea, performanţa din primele trei luni din 2024 este cu atât mai încurajatoare, cu cât rezultate succed unui an 2023 dificil, dar pe parcursul căruia am continuat să investim şi să eficientizăm anumite elemente ale activităţii noastre”, adaugă Horia Cardoş.

Agroland Business System este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021.

Acţiunile societăţii se tranzacţionează în creştere cu 12,3% anul acesta şi cu 8,96% în ultimele 12 luni, la o valoare de piaţă de 114 milioane de lei. Capitalul social este controlat de Horia Cardoş în proporţie de 68,2%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO