Burse - Fonduri mutuale

IAR Braşov mizează pe dublarea bugetului Apărării şi pe comenzi noi din statele arabe

IAR Braşov mizează pe dublarea bugetului Apărării şi...

Autor: Radu Bostan

15.06.2015, 00:06 541
Producătorul de componente pentru elicoptere IAR Ghimbav (simbol bursier IARV), companie cu o capitalizare de 73,7 mil. lei şi controlată de Ministerul Economiei, se aşteaptă ca bugetul extins al Ministerului Apărării şi comenzile mai mari din statele arabe să îi susţină creşterea veniturilor în anii următori. Un motor puternic al afacerilor poate fi colaborarea cu gigantul Airbus la producţia de elicoptere noi lângă Braşov.
 
IAR a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 101 milioane de lei, dublă faţă de ţinta bugetată şi aproape triplă faţă de cea realizată în 2013, după ce criza din Ucraina a determinat guvernul să aloce bani suplimentari Ministerului Apărării, mărind astfel comenzile interne pentru producătorul de elicoptere. Compania, care se ocupă cu modernizarea şi furnizarea de piese pentru elicopterele din flota Apărării, Internelor şi Serviciului Român de Informaţii (SRI), mizează în continuare pe contractele guvernamentale, anticipând majorarea bugetului Apărării de la nivelul actual de doar 0,9% din produsul intern brut (PIB).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO