Burse - Fonduri mutuale

Impetum Investments şi Agista devin cei mai mari acţionari ai Bittnet Group: deţinere cumulată de aproape 30%

Cristian Logofătu

Cristian Logofătu

Autor: Tibi Oprea

21.04.2023, 00:03 364

Impetum Investments, divizie a Impetum Group, şi fondul de investiţii în curs de autorizare Agista au intrat în acţionariatul Bittnet Group, grup românesc de companii IT listat pe piaţa principală a BVB, în urma finalizării unei majorări de capital de 32 de milioane de lei. 

După înregistrarea la Depozitarul Central, cei doi acţionari vor deveni cei mai mari acţionari ai Bittnet Group, apropiindu-se împreună de pragul de 30%.

„Acest moment marchează un nou prag de maturitate în viaţă noastră iar aportul acestora se va simţi şi la nivel de guvernanţă. Această ocazie aduce şi o schimbare în priorităţile noastre şi anume o atenţie sporită pentru creşterea profitabilităţii. Ambiţia noastră comună este să transformăm Bittnet Group într-un campion regional, începând cu 2024, cu precădere în zona CEE”, spune Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group. Prin această operaţiune, Bittnet Group face trecerea de la un acţionariat pur de retail către unul mai instituţional, prin cei doi investitori ancoră. „Suntem un partener onest, transparent radical şi implicat, care înţelege şi valoarea intrinsecă a acestei companii, dar şi lucrurile care pot fi îmbunătăţite”, a declarat Andrei Cionca, CEO Impetum Group. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO