Burse - Fonduri mutuale

Interesul pentru Oltchim la cote maxime: Acţiunile cresc cu 15%

Interesul pentru Oltchim la cote maxime: Acţiunile cresc cu 15%

Autor: Andrei Chirileasa

11.05.2011, 11:50 905

Acţiunile combinatului chimicOltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) au câştigat 15% în deschidereaşedinţei de tranzacţionare de la Bursă, maximul posibil peparcursul unei şedinţe de tranzacţionare, atingând nivelul de0,5405 lei, cel mai ridicat din septembrie 2008 până înprezent.

Titlurile Oltchim erau printrecele mai tranzacţionate, cu un rulaj de 1,75 mil. lei (425.000 deeuro) în prima oră şi jumătate. La preţul actual, capitalizareaOltchim este de 45 mil. euro. De la începutul anului, acţiunileOltchim au crescut de 2,6 ori.

Creşterea vine în contextul încare ieri au apărut noi informaţii privind discuţiile dintre Guvernşi FMI şi draftul scrisorii de intenţie în care se arată că Oltchimtrebuie privatizată până la finalul anului, în caz contrar urmândsă fie lichidată. Investitorii de pe Bursă speră că asta vadetermina accelerarea procesului de privatizare aOltchim.

De asemenea, Constantin Roibu,directorul de peste 20 de ani al Oltchim, a declarat ieri că esteîn favoarea privatizării combinatului, cu condiţia ca acesta să fiepreluat de un investitor puternic, care să sprijineangajaţii.

Oltchim a mai anunţat ieri că apreluat de la Petrom încă o instalaţie de pe platforma petrochimicăArpechim, pentru suma de 1,6 mil. lei la care se adaugă TVA.Combinatul preluase la finele lui 2009 activele de petrochimie alerafinăriei Arpechim de la Petrom pentru 13 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO