Burse - Fonduri mutuale

Investitorii s-au îngrămădit să vândă trei sferturi din FP în ofertă

Investitorii s-au îngrămădit să vândă trei sferturi...

Autor: Roxana Pricop

15.11.2013, 00:07 356

Ieri s-a încheiat oferta publică derulată de Fondul Proprietatea (FP), iar investitorii au depus ordine pentru 10,02 miliarde de acţiuni, adică au scos la vânzare 73% din capitalul fondului deşi oferta era pentru 600 de milioane de acţiuni. Preţul de un leu pe acţiune i-a convins pe majoritatea acţionarilor FP să participe la ofertă. Ei vor primi bani doar pentru 6% din acţiunile subscrise.

Oferta prin care FP vrea să răscumpere 600 de milioane de acţiuni proprii de la investitori cu un leu pe acţiune a fost subscrisă de 16,7 ori, potrivit informaţiilor disponibile ieri la ora 16.30. Mai exact, investitorii au depus ordine de vânzare de peste 10,02 miliarde de acţiuni. Înregistrarea ordinelor în sistemul bursei s-a făcut până ieri la ora 22.00, astfel că este de aşteptat ca volumul final al ordinelor să fie mai mare.

Ieri, ultima zi de ofertă, au depus ordine de vânzare record: de 5 miliarde de acţiuni, în condiţiile în care de pe 15 octombrie până în penultima zi de ofertă, 13 noiembrie, volumul ordinelor a fost de 5,05 miliarde de acţiuni. Interesul mare al investitorilor s-a văzut şi pe bursă, unde acţiunile FP au crescut pe parcursul şedinţei de ieri până la un maxim istoric de 0,81 lei/titlu, pentru ca spre finalul şedinţei să revină sub pragul de 0,81 lei. De la începutul ofertei, din 15 octombrie, şi până pe 14 noiembrie fondul a câştigat 170 de milioane de lei în capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO