Burse - Fonduri mutuale

La SIF Transilvania 15 candidaţi se luptă pentru 7 locuri în Consiliul de Administraţie

La SIF Transilvania 15 candidaţi se luptă pentru 7...

Autor: Andrei Chirileasa

14.03.2013, 17:34 859

Constantin Frăţilă, unul dintre principalii acţionari ai SIF Transilvania cu 5% din acţiuni, şi Răzvan Găvăneanu, fiul milionarului Corneliu Găvăneanu din Galaţi, de asemenea unul dintre acţionarii mari ai SIF3, sunt printre cei mai puternici candidaţi pentru Consiliul de Administraţie sau Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania.

În timp ce Frăţilă este la cuţite cu Mihai Fercală, preşedintele de 20 de ani al SIF Transilvania, Găvăneanu pare să fi fost "adoptat" de către vechea conducere a SIF, după ce a primit un loc în Consiliul de Administraţie anul trecut. Cel mai probabil, Fercală se bazează şi pe sprijinul său pentru a câştiga un nou mandat de preşedinte al SIF Transilvania.

Pe lista de candidaţi se regăsesc alţi patru dintre vechii membri ai CA, respectiv Floriean Firu, Petru Mihalcea, Gheorghe Luţac şi Ştefan Szabo.

Printre noii candidaţi se numără mai ales brokeri cunoscuţi de pe bursă: Răzvan Lefter, de la Swiss Capital, Ciprian Zah, de la Broker Cluj, Nicoleta Bănică, fost broker la UniCredit CAIB Securities, şi Cătălin Mancaş, fost şef al firmei de brokeraj Romcapital. Şi Radu Crăciun, directorul de investiţii al Eureko Pensii îşi încearcă norocul pentru un loc în CA, la fel ca şi Mircea Oancea, fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Pensiilor, care candidează şi la SIF Moldova.

Alţi doi candidaţi vin de la Constanţa, la fel ca şi Constantin Frăţilă. Unul este Gabriela Alexe, directorul financiar al Scut Constanţa, firmă unde Frăţilă este director general, şi Dumitru Carapiti, membru în Consiliul de Administraţie al operatorului portuar Socep Constanţa.

Miza alegerilor de la SIF Transilvania este administrarea în următorii patru ani a unor active de peste 1,1 mld. lei. Conducerea SIF Transilvania le propune acţionarilor trecerea la sistemul de conducere dualist, în care Consiliul de Administraţie va fi înlocuit de un Consiliu de Supraveghere, iar funcţia de preşedinte va fi despărţită de cea de director general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO