Burse - Fonduri mutuale

Listări pe bandă rulantă la Varşovia: Bursa poloneză are o nouă companie în fiecare zi

Autor: Roxana Pricop

27.04.2011, 12:25 83

Un număr de 78 de companii s-aulistat pe pieţele operate de Bursa Valori din Varşovia de laînceputul anului, dintre care 14 s-au listat pe piaţa principală,51 pe sistemul alternativ de tranzacţionare NewConnect iar 13 şi-aulistat obligaţiunile pe piaţa Catalyst, arată un comunicat emis deoperatorul bursier din Polonia.

Din punct de vedere statistic, înfiecare zi lucrătoare din an o companie privată a devenit publicăprin listarea la una din pieţele operate de Bursa dinVarşovia.

Joi, 21 aprilie, operatorulbursier a înregistrat trei listări în aceeaşi zi: compania deservicii Benefit System pe piaţa principală, magazinul online decomponente şi accesorii auto Rajdy 4x4 pe sistemul NewConnect întimp ce banca Baltic Co-operative şi-a listat obligaţiunile pepiaţa Catalyst.

La începutul lunii mai, pe Bursade la Varşovia sunt aşteptate să se listeze două companii dinUcraina - Industrial Milk Company şi KSG Agro şi prima companieslovenă - Nova BM.

Pe Bursa din Varşovia setranzacţionează un număr de 407 companii cu o capitalizare totalăde 218 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO