Burse - Fonduri mutuale

MedLife semnează încă o tranzacţie: Operatorul de servicii medicale private intră în acţionariatul reţelei de genetică medicală umană Personal Genetics, cu 18 centre la nivel naţional

MedLife semnează încă o tranzacţie: Operatorul de...

Autor: Cristina Bellu

03.04.2024, 11:11 10723

MedLife, principala reţea de servicii medicale private din România, anunţă intrarea în acţionariatul Personal Genetics, centru de genetică medicală umană, cu acoperire naţională, înfiinţat în 2011.

„Ne propunem să valorificăm potenţialul acestui parteneriat pentru a crea rezultate durabile şi sustenabile, oferind simultan pacienţilor noştri cele mai avansate şi personalizate soluţii medicale disponibile la nivel internaţional (...) Urmează, probabil, o perioadă efervescentă pe partea de M&A în domeniul medical privat din România şi suntem pregătiţi în acest sens”, spune Mihai Marcu, CEO şi Preşedinte al grupului MedLife.

Personal Genetics furnizează servicii avansate de diagnostic genetic pentru afecţiuni în oncologie, onco-hematologie, ginecologie şi boli rare, în cele 18 centre pe care le operează la nivel naţional.

„Prin acest pateneriat, avem oportunitatea de a accelera inovaţia şi de a extinde impactul nostru în domeniul medical, MedLife fiind liderul medical privat cu cea mai largă bază de pacienţi şi cel mai mare know-how în medicină integrată, având o echipă solidă de medici buni şi tehnologie avansată”, adaugă Ariadna Löwendal-Dănilă, CEO Personal Genetics.

Alexandru Medelean, fondator al Wise Way Advisors, a fost consultantul vânzătorilor.

Din 2011, MedLife a bifat zeci de achiziţii naţionale şi internaţionale, integrând cu succes nu mai puţin de 73 de companii.

Totodată, grupul este orientat şi spre dezvoltarea de proiecte organice, în ultimii doi ani finalizând 13 astfel de proiecte. Din punct de vedere strategic, MedLife se concentrează pe dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park şi pe extinderea reţelei prin deschiderea de noi unităţi medicale în întreaga ţară.

MedLife a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 453 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, înregistrând un avans de două cifre pentru majoritatea segmentelor de business.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO