Burse - Fonduri mutuale

Mihai Mureşian: „Anul 2014 va fi cel puţin la fel de bun ca 2013“. Care sunt previziunile brokerilor şi managerilor de fonduri pentru acest an

Autor: Octavian Calei, Andrei Chirileasa

14.01.2014, 00:05 462
Mihai Mureşian, directorul de tranzacţionare al firmei de brokeraj Intercapital Invest, a declarat ieri în cadrul emisiunii ZF Live că sunt îndeplinite condiţiile pentru ca 2014 să fie un an bursier bun, iar Răzvan Rusu, directorul de investiţii al Certinvest, a spus că bursa locală beneficiază şi de problemele care au apărut în ultimul an pe pieţele din jur.
 
Bursa de la Bucureşti a debutat cu creşteri modeste în 2014 după ce anul trecut indicele BET a închis cu un câştig de 26,1%, plasând România pe locul 14 în lume din punctul de vedere al creşterilor bursiere. Brokerii şi administratorii de fonduri consideră însă că factorii care au împins bursa în sus anul trecut vor acţiona şi anul acesta în sensul creşterii preţurilor acţiunilor.
 
„Ne aşteptam ca 2013 să fie un an bun, mai ales că veneam după o perioadă în care existau premisele ca tensiunile care au afectat anii anteriori să se mai uşureze, mai ales din zona euro. Era de aşteptat să revină interesul pentru pieţele de acţiuni coroborat cu raliul pe care l-am văzut pe pieţele de fixed income, unde dobânda a scăzut. O mare parte a creşterii a venit în ultima parte a anului când am avut un interes dat şi de noile listări cum ar fi Nuclearelectrica şi Romgaz care au adus investitori străini şi au mutat focusul pe România“, a declarat Răzvan Rusu, directorul de investiţii al Certinvest.
 
„Creşterea pieţei acţiunilor s-a datorat intrărilor noi de bani veniţi în special din sfera nerezidenţilor. S-a văzut o creştere a interesului pentru piaţa locală în condiţiile în care majoritatea titlurilor româneşti au rămas la un nivel scăzut. Anul 2014 va fi cel puţin fel de bun, dacă nu mai bun faţă de anul anterior. Faptul că a existat o stabilitate economică şi scăderea dobânzilor din sistemul bancar au avut un impuls pozitiv asupra investiţiilor bursiere. Sunt îndeplinite criteriile pentru a fi un an bursier bun“, a spus Mihai Mureşian, directorul de tranzacţionare al Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO