Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Economiei: Dacă preţul este sub aşteptări, oferta Petrom poate fi amânată

Andreea Paul Vass

Ministerul Economiei: Dacă preţul este sub aşteptări, oferta Petrom poate fi amânată

Autor: Andrei Chirileasa

11.04.2011, 23:50 94

Ministerul Economiei afirmă că în cazul în care preţul devânzare a pachetului de 9,84% din Petrom pe Bursă nu corespundeaşteptărilor, oferta poate fi amânată, într-un răspuns oficialadresat Ziarului Financiar.

"Având în vedere interesul manifestat în piaţă privind cotareaacţiunilor Petrom, suntem convinşi de finalizarea cu succes aacestei oferte publice secundare. În cazul în care preţul rezultatnu corespunde aşteptărilor vânzătorului, există posibilitatea caprocesul de derulare a ofertei publice secundare să fie amânat pânăcând piaţa va demonstra că este oportună derularea cu succes aacestei oferte."

În răspuns se mai arată că din comisia care va decide preţul devânzare al Petrom fac parte, pe lângă ministrul economiei IonAriton, ministrul finan­ţelor Gheorghe Ialomiţianu şi şeful OPSPIVictor Cazana, şi Andreea Paul Vass, consilier economic alpremierului, şi Karoly Borbely, secretar de stat în MinisterulEconomiei.

Despre cei doi nu se ştia până acum că vor fi membri ai acesteicomisii.

Andreea Paul Vass, 32 de ani, este unul dintre tineriieconomişti care s-au afirmat în ultimii ani prin activitatea pecare o au în cadrul Guvernului. Ea este doctor în economieinternaţională şi lector universitar în cadrul ASE. Este unuldintre puţinii membri tineri ai comunităţii academice care s-auimplicat în studii privind mersul economiei reale. Unul dintreprincipalele proiecte pe care le-a susţinut în Guvern esteiniţiativa privind sprijinirea tinerilor întreprin­zători care îşideschid o afacere printr-un ajutor nerambursabil în valoare de pânăla 10.000 de euro. Ea este consilier personal al premierului din2009, iar anterior a fost consilier al europarlamentarului TheodorStolojan, precum şi al preşedintelui Traian Băsescu. Estecăsătorită cu brokerul Cristian Paul, fratele lui Dan Paul,preşedintele Asocia­ţiei Brokerilor.

Karoly Borbely, 34 de ani, este unul dintre reprezentanţii UDMRîn Guvern. El a fost ministru al comunicaţi­ilor în perioada2007-2008.

Oferta de vânzare pe Bursă a pachetului de 9,84% din OMV Petrom(SNP) este unul dintre principalele subiecte de pe agenda de lucrua Guvernului, fiind cea mai importantă "privatizare" după vânzareaBCR, în 2005.

Pentru articolul integral urmăriţi secţiuneaZF Exclusiv

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO