Burse - Fonduri mutuale

Minoritarii cer o nouă AGA la Argus Constanţa

Autor: Andrei Chirileasa

27.09.2011, 00:02 162

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) solicită CNVM să dispună convocarea unei noi AGA la producătorul de ulei Argus, considerând că la adunarea din 16 septembrie au fost încălecate prevederile legale prin blocarea accesului unor acţionari la şedinţă de către "grupul Cătălin Chelu".

"Deoarece singurii doi administratori ai societăţii, precum şi mai mulţi acţionari nu au avut acces la AGOA, considerăm că aşa-zisa adunare generală a acţionarilor s-a ţinut cu încălcarea legislaţiei, fapt care duce la nulitatea acesteia", se arată într-o adresă a AIPC.

În zilele de 16 - 17 septembrie, zile în care a fost convocată AGA la Argus, mai mulţi acţionari, printre care SIF Oltenia şi fondul de investiţii Business Capital for Romania-Opportunity, controlat de BCR, nu au participat la şedinţă pentru că porţile de acces în incinta firmei au fost închise.

În schimb, pe pagina de internet a companiei, a fost publicat un raport care arat că AGA s-a ţinut pe 16 septembrie, cu un cvorum de circa 43% (cât deţine grupul lui Chelu), fiind ales un nou consiliu de administraţie. Hotărârile AGA nu au fost publicate însă de BVB, iar acţiunile Argus sunt în continuare suspendate de la tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO