Burse - Fonduri mutuale

Nu vom vedea variatii importante nici dupa rezultatele financiare

Nu vom vedea variatii importante nici dupa rezultatele financiare
25.10.2009, 23:25 16

Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de tranzactionare devineri in crestere, recuperand astfel o parte din corectiileconsemnate miercuri si joi.

BET,indicele celor mai lichide zece companii din piata, mai putin celecinci societati de investitii financiare, a inchis sedinta devineri in crestere cu 0,76%, in vreme ce indicele general alpietei, BET-C, a crescut la randul sau cu 0,8%. SIF-urile auconsemnat vineri unele dintre cele mai importante avansuri dinpiata, indicele de ansamblu al acestora, BET-FI, crescand cu1,1%.

La nivelul intregii saptamani, BET s-a apreciat usor, cu 0,6%,indicele BET-C a scazut cu circa 0,4%, in vreme ce indicele BET-FIs-a corectat cu aproximativ 0,5%.

"Nu pot spune ca vineri ne-am corelat cu cineva, ci cainvestitorii au simtit nevoia sa cumpere. In orice caz, vanzatoriiasteapta in continuare, nimeni nu vinde mult, agresiv, pentru casituatia politica din tara nu este clara. Poate se mai clarificaputin saptamana aceasta", spune Octavian Dragolea, broker la IFBFinwest.

Lichiditatea din piata s-a mentinut in continuare scazuta, Bursade Valori inregistrand tranzactii cu actiuni in valoare de 11,6mil. lei (2,7 mil. euro), in vreme ce piata RASDAQ a consemnat unrulaj total de 2,3 mil. lei (0,5 mil. euro). Investitorii si-auindreptat in sedinta de vineri atentia si catre instrumentelefinanciare cu venit fix, tranzactiile cu titluri de stat atragandcirca 3,1 mil. lei (0,7 mil. euro).

SIF Oltenia (SIF5) si-a mentinut vineri statutul de cea mailichida companie de la Bursa, in conditiile in care tranzactiile cutitlurile societatii au inregistrat un rulaj de 2,6 mil. lei (0,6mil. euro). Pe locul al doilea in topul rulajelor din piata s-auplasat actiunile Petrom (SNP), cu o lichiditate de 2,2 mil. lei(0,5 mil. euro), in vreme ce actiunile BRD SocGen (BRD) auconsemnat al treilea rulaj, in valoare de 1,4 mil. lei (0,3 mil.euro). Companiile listate la Bursa de Valori vor incepe sa publicerezultatele financiare in aceasta saptamana. Prima companie care varaporta rezultatele pentru al treilea trimestru este Aerostar Bacau(ARS), societatea urmand sa transmita datele catre Bursa de Valorimarti. Cele mai multe rezultate financiare vor veni insa vineri,atunci cand companii precum Erste Bank (EBS), Socep Constanta(SOCP), Turbomecanica (TBM) sau Banca Transilvania (TLV) suntprogramate sa publice rapoartele trimestriale.

"Nu vad o saptamana agitata in continuare. Rezultatelefinanciare nu pot fi nemaipomenite, poate doar cateva societati saraporteze rezultete bunicele, insa nu ceva spectaculos. Evolutiacompaniilor va depinde de rezultate insa nu vom vedea variatiiimportante. In orice caz, piata va continua sa depinda de evolutiaburselor externe", spuneDragolea.

In Europa, principalii indici bursieri au inregistrat evolutiicontrare. Astfel, indicele francez CAC-40 a scazut vineri cu 0,3%,in Germania indicele DAX s-a depreciat cu aproape 0,4%, in vreme cein Austria si in Marea Britanie indicii ATX si FTSE 100 au avansatcu 0,4%, respectiv cu 0,7%. In Statele Unite, indicele Dow JonesIndustrial Average (DJIA) a inchis sedinta de vineri in scadere cuaproape 1,1%.

De urmarit saptamana aceasta

  • Evolutia de ansamblu a pietei de capital, in conditiile in caremai multe societati vor raporta saptamana aceasta rezultatelefinanciare pentru trimestrul trei
  • Evolutia numarului de someri din Germania, care poate oferiinformatii despre starea economiei
  • Evolutia trimestriala a indicelui preturilor din Statele Unite,principalul instrument folosit pentru estimarea inflatiei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO