Burse - Fonduri mutuale

Octavian Macovei (73 ani) renunţă la mandatul de membru al Consiliului de Administraţie Electromagnetica şi la cel de director executiv al companiei

Octavian Macovei (73 ani) renunţă la mandatul de membru...

Autor: Roxana Rosu

02.05.2023, 10:06 447

Producătorul de energie electrică şi echipamente electrice Electromagnetica (simbol bursier ELMA) a anunţat marţi că Octavian Macovei a renunţat la mandatul de membru al Consiliului de Administraţie şi la cel de director executive al companiei.

Octavian Macovei (73 ani) a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, specializarea Radiotehnica (1975) şi a fost Director Tehnic al Electromagnetica din 1999 şi  Director Marketing - Export în perioada 1997-1999.

”Electromagnetica multumeşte domnului Octavian Macovei pentru profesionalismul, dăruirea şi devotamentul de care a dat dovadă, precum şi pentru buna colaborare cu ceilalţi membrii ai Comitetului de Audit, ai Consiliului de Administraţie şi ai conducerii executive pe întreaga perioada a mandatului”, se arată în anunţul publicat la BVB.

Fondată în 1930 sub denumirea de “Standard Electrica Romană”, societatea Electromagnetica a fost principalul producător de echipamente de telecomunicaţii din România.

În 2022, compania a raportat un profit net de 25,2 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 16,1 milioane de lei în 2021, în contextul în care cifra de afaceri a fost cu 32% mai mică, de 231,5 milioane de lei.

Compania are 124 milioane de lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 28,16% de SIF Oltenia şi în proporţie de 24,12% de Asociaţia PAS Electromagnetica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO