Burse - Fonduri mutuale

Oltchim retractează: BCR încă nu a decis dacă devine acţionar

Oltchim retractează: BCR încă nu a decis dacă devine acţionar

Autor: Adrian Cojocar

10.10.2010, 23:54 27

Conducerea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) şi-aretras afirmaţiile din anunţul publicat joi pe Bursă, prin careanunţase că BCR a decis să intre în acţionariatul companiei princonversia unei părţi din împrumuturile acordate.

"Oltchim informează că al doilea studiu Roland Berger StrategyConsultants este în curs de finalizare şi în acest moment, în lipsaîndeplinirii unor condiţii esenţiale, Banca Comercială Română nu aluat o decizie privind participarea la majorarea capitalului socialal companiei noastre", se arată în comunicatul publicat vineri peBursă de conducerea Oltchim.

Miercuri, cu prilejul deschiderii celei de-a XXXI-a ConferinţeNaţionale de Chimie, Constantin Roibu, directorul general alcombinatului, declarase că BCR va deveni acţionar al societăţiicontrolate de stat prin conversia în acţiuni a unei părţi dindatoriile pe care Oltchim le are la bancă.

A doua zi, pe Bursă a apărut un comunicat semnat de Roibu, careîntărea cele spuse în conferinţa de miercuri şi în care se precizacă banca a desemnat firma de consultanţă Roland Berger StrategyConsultants să verifice strategia de dezvoltare a Oltchim şi înurma verificărilor conducerea BCR "a acceptat concluziile acestuistudiu şi a decis să devină acţionar al Oltchim".

BCR nu a făcut încă nicio declaraţie pe această temă.

Titlurile Oltchim au crescut în ultimele două şedinţe de lafinele săptămânii trecute cu 11,6% pe fondul unor rulaje maiconsistente decât de obicei, iar după închiderea şedinţei de vinericonducerea Oltchim şi-a retras afirmaţiile spunând că există un aldoilea studiu realizat de firma de consultanţă pe care BCR îlaşteaptă şi că banca nu a luat încă o decizie fermă privindintrarea acesteia în acţionariatul companiei. O altă condiţiepentru ca operaţiunea să se realizeze este ca transformarea înacţiuni a datoriilor Oltchim faţă de stat să fie aprobată deComisia Europeană.

Titlurile Oltchim au înregistrat una dintre cele mai mariaprecieri de pe Bursă, în ultima lună acestea câştigând 33% şi caurmare a aprobării de către acţionari a unor credite în valoare de100 mil. euro destinate finalizării lucrărilor de redeschidere apetrochimiei Arpechim în urma căreia conducerea speră că firma varedeveni profitabilă. Ultimul preţ a fost vineri de 0,23 lei,capitalizarea fiind de 18,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO