Burse - Fonduri mutuale

Petrolexportimport ar putea fi delistata

10.07.2008, 18:33 25

Consiliul de Administratie al casei de comert cu produse petroliere Petrolexportimport Bucuresti (PEI) propune actionarilor retragerea titlurilor firmei de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si fuziunea cu o alta societate comerciala.
Propunerile vor fi analizate de actionarii firmei la data de 11 august, potrivit convocatorului AGA remis miercuri Bursei.
Actiunile Petrolexportimport sunt listate la Categoria a II-a a BVB.
Firma are un capital de 6,1 mil. lei, divizat in 408.697 de actiuni cu o valoare nominala de 15 lei. Petrolexportimport este controlata de Laird Resources, persoana juridica inregistrata in Marea Britanie, care detine 76,7% din capital.
Conducerea firmei nu a precizat numele societatii cu care ar putea fuziona si nici calitatea pe care o va avea in cadrul operatiunii.
"In prezent se afla in curs de desfasurare negocieri cu diferite firme in vederea realizarii unei fuziuni. Pana la finalizarea acestora nu avem posibilitatea de a da vreo informatie privind denumirea societatii cu care va fuziona Petrolexportimport si nici calitatea pe care o va avea - societate absorbanta sau absorbita", se arata intr-un raport alaturat sursei citate.
Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, cifra de afaceri a Petrolexportimport a stagnat la 7,4 mil. lei (2 mil. euro), in timp ce pierderile au crescut de la 0,83 mil. lei la 1,1 mil. lei (0,3 mil. euro).
Actiunile firmei au incheiat sedinta bursiera de luni la pretul de 53,8 lei, cotatie la care capitalizarea Petrolexportimport se ridica la 21,9 mil. lei (6 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO