Burse - Fonduri mutuale

Petrom isi face bagajele de plecare din Rusia

23.05.2010, 23:36 23

Petrom, cea mai mare companie locala, si-ar putea vinde inperioada urmatoare operatiunile din Rusia, cumparate in urma cunici patru ani cu peste 100 de milioane de euro, desi rezultateleobtinute de producatorul de petrol si gaze erau promitatoare.Vestea care a ridicat multe semne de intrebare, dar care nu a fostpe deplin explicata nici de austriecii de la OMV, actionarulmajoritar al companiei, si nici de catre Petrom, a fost anuntata lasfarsitul saptamanii trecute in contextul in care potrivitstrategiei pentru 2015, Petrom se va concentra de acum inainte peregiunea caspica.

"Trebuie sa punem in balanta daca avem resursele necesare pentrudezvoltare sau daca este cazul sa vindem", a declarat MarianaGheorghe, CEO-ul Petrom. O alta piata pe care Petrom este prezentaeste cea din Kazahstan unde compania detine mai multe licente deexplorare si productie pentru anumite perimetre.

Petrom are un program de investitii record pentru anul acesta de1,6 mld. euro, in conditiile unei economii care nu reuseste sa-sirevina dupa caderea de 7% de anul trecut care a lovit in plin multeafaceri. "Cred cu tarie ca agrearea unui termen pentru adoptareaeuro este un factor mobilizator care poate duce la o crestereeconomica accelerata", a mai spus Gheorghe. Potrivit sefuluiPetrom, domeniile din care poate veni cresterea economica suntenergia, agricultura si infrastructura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO