Burse - Fonduri mutuale

Pierderi mai mici la afaceri Upetrom in scadere

17.08.2006, 19:31 15

Upetrom 1 Mai Ploiesti, compania producatoare de utilaje petroliere, a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri in valoare de 11 milioane de euro (39,57 milioane de lei), in scadere cu 15% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor furnizate de reprezentantii firmei.
Upetrom este unul dintre cei mai importanti producatori de utilaj petrolier din tara, alaturi de Uztel Ploiesti sau PCC Sterom Campina.
Pierderile Upetrom au atins un nivel de 0,92 milioane de euro (3,32 mil. lei), cu 18% mai reduse fata de primul semestru al anului 2005.
Desi compania a inregistrat un profit din exploatare de 1,6 milioane de lei (0,4 milioane de euro), Upetrom a incheiat aceasta perioada pe minus din cauza rezultatelor financiare negative. Acestea au fost rezultatul diferentelor de curs nefavorabile din incasarea unei instalatii, dar si a unor operatiuni privind investitii financiare cedate, si anume actiunile detinute la Romexterra Bank.
Numarul mediu de salariati in primul semestrul al anului curent a fost de 2.801 persoane fata de 2.930 de persoane in aceeasi perioada a anului trecut.
Compania este listata la categoria de baza a bursei electronice Rasdaq, ultima tranzactie cu titlurile Upetrom avand loc pe data de 29 iunie la un pret de 2,6 lei pe actiune.
Potrivit ultimelor informatii disponibile, structura actionariatului Upetrom este compusa din Aquafor International Targu-Ocna, care detine un pachet majoritar de 74,15%, si din SIF Muntenia, care controleaza un pachet de 22,69% din titlurile companiei.
Upetrom 1 Mai Ploiesti a inregistrat la sfarsitul anului trecut pierderi in valoare de 0,4 milioane de lei (0,11 milioane de euro) la o cifra de afaceri in valoare de 115 milioane de lei (31,94 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24