Burse - Fonduri mutuale

Pioneer vinde în România un fond de obligaţiuni emergente

Autor: Roxana Pricop

03.05.2011, 23:35 301

Grupul de investiţii Pioneer Invest­ments, unul dintre cei maimari administratori de active la nivel mondial, a lansat pe piaţalocală fondul închis de investiţii Emerging Markets Corporate Bond2016 destinat persoanelor care vor să investească în obligaţiunileemise de companiile din statele emergente.

Fondul închis de investiţii are o durată de viaţă de 5 ani, estedenominat în euro şi administrat de compania luxemburgheză PioneerAsset Management. La fiecare două săptămâni fondul se va deschidepentru răscumpărări totale sau parţiale. Investiţia minimă în fondeste de 1.000 euro, iar comisionul de subscriere este de 2,5%. Înfuncţie de investiţiile realizate, fondul îşi propune să plăteascăanual investitorilor un dividend ţintă de 4,5%. Perioada desubscriere a început pe 25 aprilie şi se încheie pe 6 iunie.

Pe piaţa locală fondul se va distribui prin intermediul reţeleide unităţi bancare a UniCredit, banca ce controlează gru­pul deinvestiţii la nivel internaţional. "Fondul va fi vândut în Româniaşi pe pieţele din Europa unde este prezentă UniCredit Bank. GrupulPioneer vrea să atragă active de 500 mil. euro pentru acest fond.Estimăm că din România vor veni câteva milioane de euro", a spusFlorin Dolea, directorul general al diviziei locale de investiţiidin cadrul grupului Pioneer Investments.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO