Burse - Fonduri mutuale

Porumboiu garantează 18,5 mil. lei la Comcereal

29.06.2010, 23:31 72

Acţionarii Comcereal Vaslui (CCEV), companie controlată deAdrian Porumboiu - unul dintre cei mai mari agricultori dinRomânia, se vor întruni luna viitoare pentru a aproba garantareaunui credit în valoare de 18,5 mil. lei contractat de firmă alăturide alte companii din grup de la UniCredit Ţiriac Bank.

Alături de Comcereal Vaslui, de credit mai beneficiază firmaR-Agro Fălciu, Agrocomplex Bârlad şi Ulerom, toate controlate dePorumboiu. Activul gajat este reprezentat de un teren în suprafaţăde aproape 3 hectare situat în Vaslui şi care a fost transferat dinproprietatea Ulerom către Comcereal Vaslui. La finele anuluitrecut, Comcereal avea credite la bănci în valoare de circa 53 mil.lei (12,5 mil. euro). Porumboiu s-a angajat să nu distribuiedividende la Comcereal Vaslui fără acordul prealabil al băncii peperioada de desfăşurare a contractului de credit. Nici rambursărilede credite de către firmă către acţionarii acesteia nu se vor faceîn această perioadă fără acordul UniCredit Ţiriac, potrivitconvocatorului postat pe piaţa RASDAQ de către reprezentanţiicompaniei. Comcereal Vaslui a înregistrat anul trecut o cifră deafaceri de 132 mil. lei (31 mil. euro), în scădere cu 15% faţă deanul precedent.

Profitul companiei s-a redus cu 87% în 2009, la 1,02 mil. lei(240.000 de euro), după ce firma a înregistrat pierderi de 18 mil.lei din operaţiunile financiare. Datoriile totale ale Comcereal aucrescut anul trecut cu 35%, la 210 mil. lei (50 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO