Burse - Fonduri mutuale

Profitul Comnord a urcat de 10 ori

04.09.2007, 18:37 15

Compania de constructii Comnord Bucuresti (COSC) a obtinut in primele sase luni din acest an un castig net de 4,2 mil. euro (13,9 mil. lei), de circa 10 ori mai ridicat comparativ cu cel realizat in perioada similara din 2006.
Cifra de afaceri a companiei a urcat in aceeasi perioada cu 138%, ajungand la 39,3 mil. euro (130,3 mil. lei).
Cresterea profitului provine aproape integral din activitatea de exploatare a companiei, cel realizat la nivel financiar fiind in crestere, dar nesemnificativ.
Unul dintre factorii care au contribuit la rezultatele consemnate de Comnord in aceasta perioada au fost lucrarile contractate pe suprafete de construit mai mari, se arata in raportul companiei.
Anul trecut, Comnord si-a dublat profitul net la 5,3 mil. euro (18,9 mil. lei) pe fondul unor afaceri in crestere cu 44%, pana la 55,8 mil. euro (196,9 mil. lei). Actionarii societatii au aprobat saptamana trecuta achizitia de la firma de consultanta AOL Servicii Expert a doua terenuri situate in Otopeni cu o suprafata totala de 62.000 de metri patrati pentru suma de 12,5 mil. euro.
Printre cele mai importante proiecte ale Comnord aflate in curs de dezvoltare se numara Baneasa Business&Technology Park, partea de office a proiectului Baneasa din nordul Capitalei.
De asemenea, Comnord are un parteneriat cu Baneasa Investments pentru dezvoltarea unui proiect de locuinte denumit Baneasa Rezidential, la care detine o participatie de 50%. Inceput in 2000, proiectul Baneasa este cea mai mare dezvoltare imobiliara din Romania in care se vor investi circa 1,2-1,5 miliarde de euro.
Compania este controlata de Sorin Creteanu, cu circa 56,2% din actiuni, un alt actionar important fiind societatea Naveco Limited, care detine o participatie de 33,3%, respectiv Sterie Tivichi cu un pachet de 6,1% din actiuni.
Actiunile Comnord Bucuresti au castigat ieri aproape 6% si au inchis ziua la pretul de 22 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei ajunge la 269 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO