Burse - Fonduri mutuale

QVT a intrat la vanzare pe Flamingo

19.07.2007, 18:46 18

Fondul american de investitii QVT Fund a vandut un pachet de 2 milioane de actiuni ale retailerului de electronice si electrocasnice Flamingo International Bucuresti (FLA). Pretul la care s-a perfectat tranzactia a fost de 0,42 lei/actiune, americanii incasand astfel peste 800.000 (260.000 euro) in urma vanzarii actiunilor.
QVT Fund, care a fost unul dintre principalii cumparatori de actiuni Flamingo in ultimul an, ajungand sa detina aproximativ 15% din companie, a vandut in ultima luna aproximativ 9 milioane de actiuni, la un pret de peste 0,4 lei/actiune.
Fondul american, care detine active in valoare de 7,7 miliarde de dolari, a avut pachete insemnate de actiuni la compania de asigurari Asirom Bucuresti (ASRA) si la producatorul de medicamente Zentiva Bucuresti (SCD).
Un alt pachet important de 555.000 de actiuni Flamingo a fost vandut pe BVB de Samson Eduard, presedintele Consiliului de Administratie la Flamingo Computers, una din diviziile grupului Flamingo. Acesta a incasat aproximativ 230.000 lei (75.000 euro).
Actionarii majoritari ai companiei Flamingo International sunt omul de afaceri Dragos Cinca, care detine aproximativ 30% din companie, QVT Fund cu 15%, Flanco Holding cu 14% din pachetul de actiuni, Bank Austria Creditanstalt si Gustavus Capital Managment cu 5% din actiuni fiecare.
Valoarea unei actiuni Flamingo s-a apreciat cu 0,72% fata de sedinta anterioara, capitalizarea bursiera a companiei ajungand astfel la o valoare de peste 100 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO