Burse - Fonduri mutuale

RC2 a luat doar 5.000 de actiuni Policolor in oferta

25.04.2007, 18:50 22

Oferta publica de preluare derulata de fondurile de investitii RC2 si Romanian Reconstruction, pentru o participatie de 48,6% din actiunile producatorului de vopsele Policolor Bucuresti (PCL) s-a incheiat saptamana trecuta prin achizitia unui pachet nesemnificativ de actiuni, potrivit comunicatului emis de societate.
In urma ofertei, cele doua fonduri straine au cumparat 5000 de actiuni din cele peste 34,6 mil. actiuni vizate. Pretul oferit a fost de 2,05 lei/actiune, valoarea totala a ofertei ridicandu-se la 22,1 mil. euro (circa 75 mil. lei).
Cele doua fonduri actioneaza concertat cu fondul Romanian Investment Fund, principalul actionar al companiei, acestea detinand impreuna peste 50% din actiunile Policolor. Cea mai mare participatie o are fondul Romanian Investment Fund, cu 39,4% din actiuni.
Oferta a venit ca raspuns la decizia conducerii Policolor de a suspenda drepturile de vot ale fondului RC2, reprezentand 1,4% din capitalul societatii, pentru ca fondurile nu derulasera o oferta obligatorie de preluare a restului de actiuni in termen de trei luni de la depasirea pragului de 50%, asa cum prevede legislatia pietei de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO