Burse - Fonduri mutuale

Rolast ar putea fi retrogradata la categoria a III-a a BVB

26.10.2006, 19:03 19

O comisie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a propus reclasificarea actiunilor emise de producatorul de subansambluri auto Rolast Pitesti de la categoria I la categoria a III-a a pietei, intrucat compania a incheiat ultimii doi ani cu pierderi.
Comisia de Admitere la Tranzactionare din BVB a emis un aviz catre Consiliul Bursei prin care a propus retrogradarea titlurilor Rolast la categoria a treia, deoarece societatea nu indeplineste una dintre cerintele pentru mentinerea la categoria I.
Potrivit prevederilor BVB, pentru a ramane la categoria I, un emitent trebuie sa inregistreze profit fie in cel mai recent exercitiu financiar, fie in doua dintre ultimele trei exercitii financiare.
In anul 2004, Rolast a inregistrat pierderi de 4,3 milioane lei, la o cifra de afaceri de 83 de milioane de lei. Cifra de afaceri a scazut anul trecut cu peste 38%, iar pierderile au avansat de aproape trei ori, la 11,8 milioane de lei (3,2 milioane de euro). In primele sase luni ale acestui an, pierderile companiei s-au cifrat la 4,76 milioane de lei.
Societatea produce diverse repere tehnice din cauciuc, precum benzi de transport, placi tehnice, curele si furtunuri si a fost preluata recent de Naniero Investments, societate inregistrata in Cipru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO