Burse - Fonduri mutuale

Românii au scos din conturi 210 mil. lei pentru a lua acţiuni la Nuclearelectrica

Românii au scos din conturi 210 mil. lei pentru a lua...

Autor: Andrei Chirileasa

11.09.2013, 21:27 1754

Valoarea ordinelor de cumpărare plasate de investitorii „mici“ în oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni (IPO) a Nuclearelectrica a urcat la 210 mil. lei (47 mil. euro) după primele trei zile ale ofertei, perioadă în care cumpărătorii au beneficiat de discount de 8% faţă de preţul final de vânzare al acţiunilor.

Aceştia sunt bani reali, care caută randamente mai ridicate, în contextul în care dobânzile la depozitele bancare au scăzut puternic. Pentru ca ordinele să fie introduse în sistem, este necesar ca investitorii să aibă banii în cont.

WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica

Nivelul subscrierilor de pe tranşa micilor investitori este de 5,5 ori mai mare decât numărul de acţiuni alocate pe această tranşă, care reprezintă 10% din ofertă şi 1% din capitalul Nuclearelectrica.

„Succesul ofertei pe tranşa micilor investitori vine să con­firme interesul românilor pentru privatizările statului şi ar fi fost de preferat ca pentru clienţii de retail să fie rezervată o felie mai mare din ofertă“, susţin reprezentanţii firmei de bro­keraj Tradeville.

Nivelul ridicat de suprasubscriere în­seamnă că investitorii vor primi cel mult 18% din acţiunile sub­scrise, ceea ce le va dilua randamentele pe termen scurt. Oferta a generat interes mai ales în rândul investitorilor deja activi pe bursă şi a reactivat o parte din investitorii care nu mai tranzacţionaseră în ultimii ani, dar nu a adus un număr mare de clienţi noi în piaţă, susţin brokerii.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO