Burse - Fonduri mutuale

Romcarbon Buzau face investitii de 12,5 mil. euro

02.04.2007, 18:03 62

Producatorul de placi si profile din plastic Romcarbon Buzau (ROCE) si-a programat pentru acest an investitii de 12,5 mil. euro (aproape 42 mil. lei), potrivit comunicatului emis de reprezentantii companiei.
Decizia a fost luata de actionari in Adunarea Generala de la sfarsitul saptamanii trecute. La sfarsitul anului trecut, Romcarbon a anuntat ca va investi aproximativ 10 mil. euro intr-o noua tehnologie pentru colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice. Investitia urma sa fie acoperita in principal prin aport de capital strain si mai putin din fonduri proprii.
Romcarbon este controlata de doua firme cu capital taiwanez, Living Plastic Industry si Unitai International, care detin circa 60% din actiuni.
In adunarea de la finele saptamanii trecute, actionarii comapaniei au mai aprobat participarea la majorarea de capital a Styropan Buzau, parte a aceluiasi grup taiwanez, Living Plastic. Styropan a anuntat ca va investi 6 mil. euro in doua capacitati de productie de polistiren extrudat la Iasi si Buzau. La sfarsitul lui 2006, Romcarbon a pus bazele unui parteneriat cu Oltchim Ramnicu-Valcea, privind constituirea unei societati mixte pentru productia de panouri termoizolante din poliuretan. Potrivit conducerii Oltchimb, Romcarbon ar fi participat in noua societate cu un aport de circa 4,5 mil. euro, iar Oltchim cu o valoare de pana la 1,7 mil. euro.
De altfel, Romcarbon a decis la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut suplimentarea plafonului de investitii pe anul in curs.
Afacerile companiei au urcat anul trecut cu circa 11%, pana la 12,9 mil. euro (45,6 mil. lei), iar profitul s-a plasat la aproape 1,4 mil. euro (4,9 mil. lei), cu circa 32% mai ridicat decat in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO