Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Rafinare preia instalatiile Vega pentru 31 mil. euro

19.09.2007, 17:42 16

Actionarii Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), principala companie a grupului Rompetrol, au aprobat achizitia de catre societate a unor cladiri, echipamente si instalatii ale Rompetrol SA (VEGA) pentru suma de 103 mil. lei (31 mil. euro).
Tranzactia urmeaza sa fie discutata si in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor companiei Rompetrol SA (VEGA).
"Rompetrol Rafinare va cumpara instalatiile si echipamentele societatii Rompetrol, aflate in punctul de lucru Vega Ploiesti, pentru conformarea cu noile dispozitii ale Normelor de aplicare a Codului fiscal in domeniul antrepozitarii fiscale", au declarat reprezentantii grupului Rompetrol.
Potrivit reglementarilor intrate in vigoare la 1 ianuarie 2007, instalatiile si echipamentele care contribuie la realizarea de produse accizabile trebuie sa fie detinute in proprietate de catre antrepozitele fiscale.
"In prezent, echipamentele si instalatiile necesare obtinerii de produse accizabile in rafinaria Vega sunt in mare parte proprietatea companiei Rompetrol Rafinare, fiind inchiriate de Rompetrol SA. Restul de echipamente si instalatii apartin societatii Rompetrol SA, insa valoarea acestora este mai mica decat a celor detinute de Rompetrol Rafinare", au precizat reprezentantii Rompetrol.
Acestia nu au precizat insa cat reprezinta activele vandute din totalul activelor Rompetrol SA si ce active vor ramane in continuare in proprietatea companiei.
Rompetrol SA, compania de management a grupului Rompetrol, detine un pachet de 9,14% din actiunile Rompetrol Rafinare. Rompetrol SA este controlata in proportie de 82,36% de Rompetrol Group. Actiunile Rompetrol SA au inchis ultima sedinta de pe RASDAQ la pretul de 0,2 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de 102 mil. euro.
Titlurile Rompetrol Rafinare au fost cotate ieri la 0,113 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de 701 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO