Burse - Fonduri mutuale

Scăderi pentru acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti: TTS, minus 5%, Banca Transilvania minus 1,2%, Petrom minus 0,4%. Indicele BET are minus 0,3%

Scăderi pentru acţiunile de la Bursa de Valori...

Autor: Liviu Popescu

21.07.2023, 12:11 4120

Cu 0,3% se depreciază indicele principal BET al Bursei de Valori Bucureşti vineri la ora 12:00, tras în jos în principal de acţiunile Băncii Transilvania (-1,2%), Petrom (-0,4%), Transport Trade Services (-5,13%), BRD (-0,44%).În această săptămână indicele are plus 1,46%.

Lichiditatea pe segmentul de acţiuni în primele trei ore ale şedinţei de vineri este de 20 mil. lei, din care 5 mil. lei pentru Petrom, 3,9 mil. lei pentru Hidroelectrica. Acţiunile H2O scad cu 0,2% la 113,3 lei pe unitate.

Pe de altă parte în Europa dinamica burselor este mixtă, de la minus 0,4% pentru DAX la plus 0,2% pentru Paris. Peste Ocean indicii futures indică o deschidere pozitivă.

Joi indicele industrial Dow Jones a urcat pentru a noua zi consecutivă, după ce producătorul de medicamente Johnson & Johnson a obţinut rezultate peste aşteptări. A fost cea mai bună serie de câştiguri zilnice a Dow Jones din 2017. Dar piaţa în general a avut de suferit după scăderile de după rezultatele financiare ale favoritelor traderilor, Netflix şi Tesla, scrie CNBC.

Astfel că indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 2,05% şi a încheiat şedinţa la 14.063,31. Ascensiunea Dow este cea mai amplă depăşire a indicelui blue-chip faţă de indicele Nasdaq 100, puternic tehnologic din luna februarie a anului trecut

Acţiunile Netflix au scăzut cu peste 8%, după ce gigantul de streaming a înregistrat venituri care nu s-au ridicat la aşteptările analiştilor. Tesla , între timp, a scăzut cu 9,7%. Miercuri târziu, CEO-ul Elon Musk şi alţi directori au declarat, în cadrul apelului privind câştigurile companiei, că producţia de vehicule va încetini în trimestrul al treilea din cauza închiderilor pentru îmbunătăţiri în fabrică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO