Burse - Fonduri mutuale

SIF Muntenia a luat 5% din Cemacon Zalau

01.11.2009, 23:15 23

SIF Muntenia (SIF4) a fost raportata la finele saptamaniitrecute cu o participatie de 5% din actiunile producatorului demateriale de constructii Cemacon Zalau (CEON), pachet carevaloreaza in prezent pe Bursa 1,1 mil. lei (circa 257.000 deeuro).
Achizitiile de titluri realizate de SIF Muntenia la companialistata pe piata RASDAQ este oarecum surprinzatoare, avand invedere ca achizitiile de actiuni realizate de societatea deinvestitii financiare in ultimii ani se pot numara pe degete. SIFMuntenia s-a concentrat in ultima perioada cu predilectie spretitluri de stat si fonduri monetare, precum Raiffeisen StrategiiValutare.
SIF Muntenia a practicat de asemenea cu succes speculatii de scurtadurata cu actiuni Erste Bank, pe care le-a vandut in profit de maimulte ori la putin timp dupa achizitie.
Conducerea Cemacon Zalau a decis sa mearga inainte cu o investitiede 27 mil. euro intr-o noua linie de productie finantata inprincipal din credite bancare, in ciuda cererii foarte scazute dinaceasta perioada pentru materiale de constructii.
Lucrarile au inceput inca din acest an , pentru care s-au alocat intotal in prima transa 18 mil. euro, urmand ca investitia sa fiefinalizata anul viitor. Noua linie va avea o capacitate de 750 detone pe zi.
SIF Muntenia mai detine participatii istorice de peste 10%, laproducatorii de materiale de constructii Prefab Bucuresti (PREH),Macofil Targu-Jiu (MACO) si Lafarge Agregate si Betoane (AGEM).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO