Burse - Fonduri mutuale

Sunt dezvoltator imobiliar. Ce avantaje îmi aduce listarea la bursă?

Sunt dezvoltator imobiliar. Ce avantaje îmi aduce...

Autor: Dan Grigore Ivan

05.09.2016, 18:33 448

Activele imobiliare ale populaţiei valorează aproximativ 550 de miliarde de lei (123,3 miliarde de euro), în timp ce capitalizarea bursieră a pieţei de capital de la Bucureşti este de 140,7 miliarde de lei (31,58 miliarde de euro).

Dobânzile tot mai mici oferite de bănci şi „foa­mea“ dez­vol­ta­to­rilor imobiliari de ca­pital pentru a ridica noi an­sam­bluri de locuinţe ar putea deter­mina listarea la bursă prin acţiuni sau obligaţiuni a unor noi companii imo­biliare, astăzi afaceri complet închise.

„Este strict o chestiune de mesaj, nu este neapărat un avantaj, pentru că as­tăzi dobânzile la obligaţiuni sunt mai mari decât dobânzile bancare, dar lis­tarea pe bursă înseamnă trans­parenţa unei companii şi res­pectiv faptul că tran­smiţi un mesaj de serio­zitate poten­ţialilor clienţi. Este un lucru po­zitiv, adică obligaţiunile acestea res­pon­­sabilizează şi clienţii ca pe nişte par­te­neri“, a spus Lucian Azoiţei, CEO-ul dezvoltatorului imo­biliar Forty Management & Invest­ments, ce urmă­reşte listarea com­paniei în viitor şi emiterea de obliga­ţiuni corporative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO