Burse - Fonduri mutuale

Swiss Capital Asset Management a ramas fara presedinte

25.09.2007, 18:19 93

Stefan Racoceanu, presedintele societatii de administrare a investitiilor Swiss Capital, si-a dat demisia din functia de conducere dupa ce, la inceputul lunii septembrie, un alt administrator de fonduri, Cosmin Paunescu, a parasit conducerea societatii KD Investments.
Contactat de ZF, Stefan Racoceanu a refuzat sa comenteze decizia, invocand "motive personale" pentru plecarea de la societatea Swiss Capital. Societatea Swiss Capital administreaza un singur fond de investitii Active Dinamic, cu active de
11,7 mil. euro, care in ultimele 12 luni a adus un randament de 64,3%, cel mai mare din piata. O posibila destinatie a fostului presedinte Swiss Capital este industria fondurilor de pensii private. "Ofertele pentru administratorii de fonduri de investitii sunt numeroase, tinand cont si de lansarea fondurilor private de pensii", spune Racoceanu.
Stefan Racoceanu a venit la conducerea Swiss Capital la inceputul anului 2006. Din iunie 2004 si pana in decembrie 2005, a lucrat in cadrul BCR. Anterior, a fost angajat al Ministerului de Finante in cadrul departamentului Legislatie privind bugetul general consolidat. Racoceanu a lucrat, de asemenea, in cadrul Directiei Generale de Combatere Frauda si Executare Silita din CNPAS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO