Burse - Fonduri mutuale

Teraplast Bistriţa conduce creşterile pe bursă: +40%

Teraplast Bistriţa conduce creşterile pe bursă: +40%

Autor: Radu Bostan

24.06.2015, 00:07 1236

Acţiunile producătorului de profiluri PVC Teraplast Bistriţa (simbol bursier TRP) au avut cea mai rapidă creştere de pe bursă în prima jumătate a anului, avansând cu 40% datorită rezultatelor financiare pozitive înregistrate anul trecut şi în trimestrul I.

Saltul titlurilor Teraplast a mărit astfel cu 12 milioane de lei valoarea deţinerii acţionarului principal, omul de afaceri clujean Dorel Goia, a cărui participaţie valorează acum în piaţă 43 milioane de lei (aproape 10 mil. euro). Goia a fost unul dintre fondatorii Băncii Transilvania (TLV), alături de actualul preşedinte al băncii, Horia Ciorcilă.

Teraplast şi-a majorat cu 2,5% afacerile anul trecut, la 232 milioane de lei, şi profitul net cu 81%, la 9,4 milioane de lei. Rezultatele companiei au atras în acţionariat, recent, fondul finlandez de investiţii KJK, care acum deţine 10% din acţiuni, şi un fond mutual administrat de Danske Bank, care are 1,7% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO