Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Broker se listează la preţul maxim din ofertă la care se aplică 7% discount. Tranzacţionarea, posibil săptămâna viitoare

Transilvania Broker se listează la preţul maxim din...

Autor: Liviu Popescu

26.10.2017, 00:06 806

♦Oferta de listare a fost închisă după numai două zile ♦Suprasubscriere de 260% ♦Compania intră la bursă cu 36 mil. lei capitalizare ♦ Proporţia de alocare pro-rata este de 0,38 ♦Urmează tranzacţionarea.

Oferta de listare la bursa românească a Transilvania Broker (TBK), al treilea broker de asigurări din România, a fost închisă ieri de brokerul Goldring ca urmare a gradului de subscriere de acţiuni de 260%, peste limita de 200% impusă de broker în prospect pentru a închide anticipat oferta.
 
Spre comparaţie, în prima zi de listare, marţi 24 octombrie, gradul de subscriere acţiuni în cadrul TBK era de 170% datorită în primul rând discoun­tului de 7% oferit pentru subscrierea în primele două zile coroborat cu interesul ridicat pentru investitori în contextul în care acest domeniu - brokeraj de asigurări - nu era prezent la bursa românească.
 
Preţul final de ofertă a fost cel maxim de 15,5 lei pe acţiune, la care s-a aplicat discountul de 7%, de unde rezultă un preţ de 14,41 lei pe acţiune. Proporţia de alocare pro-rata este de 0,384, menţionează Goldring. Alocarea acţiunilor se va face astăzi, iar săptămâna viitoare compania ar trebui să obţină certificatul de înregistrare al valorilor mobiliare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi să înceapă tranzacţionarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO