Business Construct

Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România a devenit membră a Confederaţiei Patronale Concordia. „Este nevoie de unitate, de o voce puternică“

Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România a...

Autor: Roxana Rosu

15.11.2022, 19:00 74

♦ Confederaţia Patronală Concordia reprezintă 364.000 de angajaţi în aproape 2.300 de firme mari şi mici, cu capital autohton şi străin, cu o contribuţie de peste 28% în PIB-ul României.

Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) a devenit membră a Confederaţiei Patronale Concordia, industria mobilei devenind cel de-al 16-lea sector al economiei reprezentat în asociaţie.

„Industria mo­bilei este un con­tributor impor­tant la PIB-ul Ro­mâniei, cu un a­port la echilibra­rea balanţei co­mer­ciale, în me­die, de 1,5 miliar­de de euro/an. Dar, din cauza lipsei de materie primă, a creşterii artificiale a preţului lemnului şi a exploziei preţurilor la energie, devine necompetitivă“, spune Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producă­torilor de Mobilă din România - APMR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO