Business Construct

BauMax a deschis doua magazine, la Cluj-Napoca si Targu-Mures

BauMax a deschis doua magazine, la Cluj-Napoca si Targu-Mures
28.06.2007, 20:13 236

Compania austriaca bauMax a deschis doua magazine de tip do-it-yourself la Cluj-Napoca si Targu-Mures, investitia medie pentru o unitate fiind de 10 milioane de euro. Reteaua austriaca a deschis anul trecut primele magazine, la Brasov si Sibiu, si intentioneaza sa investeasca in 2007 circa 50 de milioane de euro pentru extinderea retelei din Romania cu inca cinci unitati.
Centrele bauMax au o suprafata de circa 10.000 metri patrati si o oferta de peste 30.000 de articole, incluzand materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, articole sanitare si unelte. BauMax este o companie de familie care si-a inceput activitatea in urma cu 30 de ani in Austria, avand peste 120 de magazine in sapte tari (Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia si Romania). Grupul a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 1,2 miliarde euro, situandu-se printre primele 12 lanturi europene de bricolaj.
Pe piata locala mai activeaza retelele internationale de bricolaj Praktiker, Bricostore si Mr. Bricolage, dar si lanturi de magazine detinute de investitori locali precum Arabesque, Dedeman Bacau sau Ambient Sibiu. Pe piata din provincie a mai intrat in acest an reteaua de magazine de tip do-it-yourself Brithouse, dezvoltata de Customline Construct din Bucuresti, cu capital britanic, si urmeaza sa fie deschis primul magazin al retelei turce Tekzen. In plus, compania germana Hornbach a anuntat deschiderea unui centru de distributie a materialelor de constructii si gradinarit in Capitala, in urmatoarele saptamani. Retelele de bricolaj detinute de companii internationale ar putea ajunge la peste 70 de unitati la sfarsitul anului 2008, potrivit planurilor de extindere anuntate de jucatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO