Business Construct

Boom-ul rezidenţial se mută din localităţile din jurul Bucureştiului în interiorul Capitalei

Gabriel Voicu, director al diviziei New Homes de la Coldwell Banker

Gabriel Voicu, director al diviziei New Homes de la Coldwell Banker

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.04.2016, 07:00 3831
Boom-ul imobiliar care în anii trecuţi migra către peri­feria Capitalei se va muta în perioada următoare mai mult către Bucureşti, unde zonele de vest şi de nord vor găzdui cele mai multe locuinţe noi care vor fi livrate anul acesta, după cum a explicat Gabriel Voicu, director al di­vi­ziei New Homes de la Coldwell Banker, în cadrul unei conferinţe organizate de Wall-Street.ro
 
„Explozia de anul trecut din Berceni şi Popeşti-Leordeni s-a diminuat, deoarece clienţii au început să se gândească mai bine unde aleg o locuinţă. În plus, nu prea mai există terenuri libere în acea regiune, iar zona a de­venit aglomerată. Acum, cei mai importanţi poli de dezvoltare sunt în Theodor Pallady, Barbu Văcărescu, Şoseaua Siseşti şi Bulevardul Expoziţiei“, a spus Gabriel Voicu.
 
În 2016, în Bucureşti şi în îm­prejurimi se vor adăuga peste 14.000 de locuinţe în pro­iecte rezidenţiale, în creş­tere cu peste 25% faţă de anul anterior. Cea mai mare pon­dere o au locuinţele care se adresează categoriei mass market, căreia îi revin peste 53% din total, iar proiectele middle market reprezintă 39%.
 
„Oamenii îşi permit mai uşor locuinţe decât acum câţiva ani. Cred că suntem într-o fază foarte sănătoasă a pieţei imo­biliare“, a subliniat Adrian Erimescu, CEO al platformei imobiliare.ro.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24