Business Construct

Dedeman, avans de 40% la trei luni

Dedeman, avans de 40% la trei luni
29.05.2008, 21:07 95

Distribuitorul de materiale de constructii Dedeman din Bacau, controlat de oamenii de afaceri Adrian si Dragos Paval, a inregistrat in primul trimestru afaceri de
40 de milioane de euro, in crestere cu 30%, rezultat influentat de extinderea retelei de magazine de anul trecut si majorarea preturilor de vanzare.
Potrivit reprezentantilor Dedeman, preturile materialelor de constructie s-au majorat in primele trei luni, pe fondul cresterii cererii in domeniu. Pentru intregul an, Dedeman estimeaza afaceri de peste 210 mil. euro, in crestere cu 15% fata de 2007.
Compania a realizat anul trecut un profit net de 19,7 milioane de euro, in crestere cu 25% odata cu extinderea retelei de magazine cu inca trei centre comerciale, la Piatra-Neamt, Targoviste si Roman. Dedeman detine in prezent 10 centre comerciale si are planuri de investitii de 35 de milioane de euro pentru 2008, cand vor fi deschise patru magazine la Botosani, Craiova, Constanta si Bucuresti. Din totalul investitiilor programate pentru 2008, Dedeman a cheltuit pana in prezent 12 milioane de euro, fonduri directionate in principal catre doua din cele patru centre comerciale aflate in proiectele de dezvoltare din acest an. Totodata, firma a investit si in achizitia de terenuri, pentru dezvoltarea unor alte magazine.
Grupul Dedeman, fondat in anul 1992, estimeaza pentru anul acesta o cifra de
afaceri de circa 225 de milioane de euro, in crestere cu circa 15% fata de anul trecut. Cele trei firme care compun grupul sunt Dedeman - specializata in comertul cu materiale de constructii, cu afaceri de 184 milioane de euro in 2007 -, Dedeman Automobile - dealer Dacia, Renault, Nissan cu afaceri de 9 milioane de euro - si Dedeman Camioane - dealer Renault Trucks, cu afaceri de 4 milioane de euro.
Compania detine zece centre comerciale care asigura o suprafata de vanzare ce depaseste 85.000 metri patrati.
Dedeman a investit anul trecut circa 20 de milioane de euro alocati atat pentru deschiderea celor trei centre comerciale, cu suprafete cuprinse intre 6.000 si 10.000 de metri patrati, cat si pentru noul service Dedeman Camioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO