Business Construct

Extindere: BauMax vrea sa ajunga la cinci magazine in Capitala

Extindere: BauMax vrea sa ajunga la cinci magazine in Capitala
22.03.2010, 16:15 74

Grupul austriac BauMax, cu afaceri anuale de 1,5 mld. euro, vreasa ajunga la cinci magazine in Bucuresti in urmatorii ani si sasidubleze reteaua locala in urmatorii trei ani, pentru ca Romania vafi in urmatorii ani una dintre cele mai competitive tari dinregiune.

Compania a deschis recent primul magazin din Capitala, in cadrulcentrului comercial Sun Plaza, iar anul viitor are in planfinalizarea a inca doua magazine in Bucuresti.

"Romania este in prezent asa cum era Germania in 19941995 saucum era Polonia in urma cu cinci ani. Chiar daca marginile se vorreduce, companiiile straine vor continua sa se extinda, pentru canevoile de consum pentru renovari si constructii noi vor continuasa creasca", spune Alexander Frech, directorul general al BauMaxRomania.

El considera ca interesul companiilor de bricolaj se va muta inviitor catre estul si nordul Capitalei, unde mai exista inca multeposibilitati de extindere. In prezent in sudul Capitalei sunt sasemagazine de bricolaj deschise de Hornbach (Germania), Mr. Bricolage(Franta), Dedeman din Bacau, Praktiker (Germania), OBI (Germania)si BauMax (care sa deschis pe 25 februarie).

"Sudul si vestul Capitalei sunt deja acoperite de magazine debricolaj si mai sunt putine locatii disponibile, insa mai existapotential de crestere in nord, daca se gasesc terenuri bune lapreturi accesibile, si in est, in cartierul Titan. In cartierulBerceni nu cred ca vom mai vedea un nou magazin de bricolaj inurmatorii zece ani", spune Frech. Totusi, managerul sustine ca estein continuare loc de crestere pe piata locala.

El este sustinut de Martin Essl, presedintele Consiliului deAdministratie al BauMax, care afirma ca este fascinat dedezvoltarea rapida pe care a avuto compania austriaca pe piatalocala.

"In Viena sunt in prezent 25 de magazine de bricolaj sipopulatie este mai mica decat a Bucurestiului, deci mai este incaloc de crestere. Suprafata medie a unui magazin BauMax in Austriaeste de 6.500 de metri patrati, iar in Romania ajunge la 10.000 demetri patrati, pentru ca piata este diferita, iar oferta trebuie safie mai mare", spune Essl.

Austriecii mizeaza pe dezvoltarea pietei locale, avand exemplulAustriei unde sectorul de bricolaj are o valoare de 2,6 mld. europe an la 8 milioane de locuitori, iar in Romania valoarea pieteieste deocamdata de 2,1 mld. euro la o populatie de aproape 3 orimai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO