Business Construct

Nouă staţii de metrou vor fi închise în vară pentru o săptămană

Nouă staţii de metrou vor fi închise în vară pentru...

Autor: Ştefan Stan

07.03.2017, 00:05 667

Nouă staţii de metrou - Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab şi Constantin Brancoveanu - vor fi închise vreme de maximum o săptămană, la începutul verii, din cauza unor ample lucrări de modernizare care constau în schimbarea modului de acces în staţii şi de achiziţionare a titlurilor de călătorie.

Lucrările de mo­dernizare încep la finalul acestei luni, dar staţiile cu problema vor fi închise în vară, cand traficul este mai scăzut. Metrorex spune că nu se vor închide simultan două staţii vecine.

Metrorex a anunţat începerea lucrărilor de modernizare a siste­mu­lui de control-acces în 41 de staţii de metrou. Pe durata realizării proiectului, staţiile cu un singur acces - cele mai sus enumerate - vor fi închise pe o perioadă de maximum o săptămană. Pentru celelalte va fi închis, alternativ, cate un tunel de acces. Staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera, care vor fi închise complet, sunt printre cele mai aglomerate din Bucureşti. În 2015, peste 12 milioane de călători au trecut prin staţia Aurel Vlaicu şi peste 10 milioane prin Pipera.

Înnoirea sistemului de control-acces presupune înlocuirea liniei actuale de turnicheţi cu porţi de acces batante care facilitează atat intrarea, cat şi evacuarea rapidă a călătorilor în situaţii de urgenţă. Noile porţi de acces vor fi dotate atat cu un sistem de citire a benzii magnetice pentru actualele cartele, cat şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless. Acesta din urmă va putea fi utilizat după finalizarea lucrărilor de moder­nizare a siste­mului de control-acces din toate staţiile de me­trou.

Totodată, în cadrul proiectului sunt achizi­ţionate 139 de automate moderne de vandut cartele, care sunt pre­văzute să dea rest şi să funcţioneze inclusiv cu POS.

Lucrările de exe­cuţie pentru moder­nizarea sistemului de control-acces vor începe la sfarşitul acestei luni. Acestea vor fi executate treptat, pentru fiecare acces în parte, şi vor fi corelate în funcţie de fluxurile de pasageri.

În cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces, s-a avut în vedere să nu se execute lucrări simultan în două staţii învecinate.

Metrorex va lua toate măsurile necesare pentru ca perioada de execuţie a lucrărilor să fie cat mai scurtă, iar impactul asupra călătorilor să fie minim.

În staţia Republica a fost implementat proiectul pilot pentru efectuarea testelor de funcţionare a echipamentelor de control - acces. Acestea au înregistrat rezultate pozitive.

Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO