Business Construct

Rezidential: Gigant Construct va investi 200 mil. euro in locuinte

27.10.2008, 15:13 47

Firma Gigant Construct, cu capital islandez, va incepe din 2009 lucrarile de constructie a 1.500 de locuinte in Bucuresti in cadrul a trei ansambluri rezidentiale, investitia necesara fiind estimata la 200 de milioane de euro, mai mult cu 50 e milioane de euro fata de suma anuntata la inceputul anului.
Initial, firma a anuntat ca va investi 150 de milioane de euro pentru cele trei proiecte care ar urma sa fie dezvoltate pe rand. Inceperea constructiei pentru primul ansamblu era programata pentru vara acestui an. Cele trei proiecte vor fi localizate in sectorul 3 din Bucuresti, in cartierul Titan din estul orasului. Compania detine trei terenuri, totalizand 42.000 de metri patrati, unde va construi locuinte de mici dimensiuni, pornind de la 40 de metri patrati. Fiecare dintre cele trei proiecte cuprinde aproximativ 500 de locuinte si in functie de evolutia pietei acestea ar putea sa fie prevazute si cu spatii de birouri.
Primul proiect al Gigant Construct este Gura Siriului Residence, format din 62 de locuinte, complex deja vandut.
Firma urmeaza sa finalizeze in luna decembrie al doilea ansamblu de locuinte, Pallady Residence, totalizand 134 de apartamente.
Cel mai mare proiect al companiei pana in prezent a fost inceput anul acesta, denumit Pallady Towers, ansamblu care va cuprinde circa 330 de apartamente (foto) si o cladire de birouri de 8.000 de metri patrati.
Gigant Construct a intrat pe piata in anul 2005. Actionarii firmei sunt Smarason Jon Valur, Sigurdur Ragnarsson, Jonatansson Sveinn, Ragnarsson Hoskuldur si Ragnarsson Haraldur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO