Business Construct

Stiri: Proiectele industriale merg spre provincie

Stiri: Proiectele industriale merg spre provincie
26.04.2007, 18:57 51

Compania spaniola Graells & Llonch va dezvolta un proiect industrial pe un teren de 87 de hectare in localitatea Prejmer din judetul Brasov, valoarea totala a investitiei fiind estimata la 350 de milioane de euro.
Proiectul a fost demarat in anul 2005 cand s-au initiat procedurile de obtinere a autorizatiilor necesare si urmeaza sa fie definitivat pana la finele anului 2009, a anuntat compania de consultanta imobiliara Eurohouse, agentul exclusiv al proiectului.
Parcul industrial Graells & Llonch va pune la dispozitia companiilor interesate de spatii de depozitare in apropierea Brasovului loturi de teren cu suprafete cuprinse intre 1.000 de metri patrati si 30.000 de metri patrati. Pretul de vanzare al suprafetelor de teren este de 65 euro/metrul patrat, incluzand toate utilitatile, in timp ce ridicarea constructiei costa in momentul de fata 360 euro/metrul patrat, in functie de suprafata contractata.
Reprezentantii Eurohouse au declarat ca poarta discutii cu 32 de companii care sunt interesate sa achizitioneze parcele de teren pe care compania va construi spatii de depozitare. Pretul de constructie va avansa la 380 de euro/metrul patrat in luna iunie a acestui an. Pentru demararea unei investitii industriale greenfield, jucatori de pe piata de profil sustin ca pretul de achizitie al terenului nu trebuie sa depaseasca 50 de euro/metrul patrat, pentru ca investitia sa fie una profitabila.
In cadrul complexului industrial vor fi construite totodata si imobile care sa ofere facilitati precum un centru medical, restaurante, sucursale de banca, operatori de telecomunicatii si sali de conferinte.
Graells & LLonch ar putea dezvolta in urmatorii 10 ani alte doua proiecte industriale in Moldova si sudul Munteniei, cu o valoare de peste 500 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor Eurohouse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO