Business Hi-Tech

Adrian Blidăruş, Softelligence: O parte din banii pentru cercetare-dezvoltare ar trebui să meargă la fondurile de tip venture capital şi ele să îi investească, iar cealaltă parte în educaţie

Videoconferinţa ZF & BRD „Cercetare-inovare prin programul operaţional 2021-2027“.

Adrian Blidăruş, CEO al  Softelligence, o companie specializată în furnizarea de soluţii software de business: Mi se pare că trebuie să reuşim să curăţăm învăţământul, iar de fiecare dată când se schimbă guvernul să nu se schimbe toţi directorii de şcoală, astfel încât tânăra generaţie să înţeleagă că există şi un parcurs academic corect. Este foarte complicat.

Adrian Blidăruş, CEO al Softelligence, o companie specializată în furnizarea de soluţii software de business: Mi se pare că trebuie să reuşim să curăţăm învăţământul, iar de fiecare dată când se schimbă guvernul să nu se schimbe toţi directorii de şcoală, astfel încât tânăra generaţie să înţeleagă că există şi un parcurs academic corect. Este foarte complicat.

Autor: Ramona Cornea

28.10.2022, 16:15 144

♦ „În absenţa unei educaţii este foarte greu să faci cercetare şi dezvoltare. Mie mi se pare că trebuie să reuşim să curăţăm învăţământul, iar de fiecare dată când se schimbă guvernul să nu se schimbe toţi directorii de şcoală, astfel încât tânăra generaţie să înţeleagă că există şi un parcurs academic corect.“

O parte din banii pentru cercetare-dezvoltare ar trebui să meargă la fondurile de tip venture capital pentru a îi investi ele, iar cealaltă în educaţie, este de părere Adrian Blidăruş, CEO al  Softelligence, o companie specializată în furnizarea de soluţii software de business. 

„Eu cred că dacă Uniunea Europeană vrea să facă ceva pentru a ajuta inovaţia şi cercetarea- dezvoltarea, ar trebui să ia banii aceştia, să îi dea unor venture capitaluri care asta fac oricum, finanţează afaceri riscante şi eforturi de dezvoltare de produse noi.  O altă parte din banii aceştia ar trebui să o bage în educaţie pentru că, din păcate, în absenţa unei educaţii este foarte greu să faci cercetare şi dez­voltare“, a spus Adrian Blidăruş în cadrul videoconferinţei ZF & BRD „Cercetare-inovare prin programul operaţional 2021-2027“.

Astfel, el crede că învăţământul este o componentă importantă în dezvoltarea sectorului de cercetare-dezvoltare din România şi tinerii trebuie să urmeze un parcurs academic corect.

„Mie mi se pare că trebuie să reuşim să curăţăm învăţământul, iar de fiecare dată când se schimbă guvernul să nu se schimbe toţi directorii de şcoală, astfel încât tânăra generaţie să înţeleagă că există şi un parcurs academic corect. Este foarte complicat“, a explicat CEO-ul Softelligence.

În ceea ce priveşte finanţările disponibile pentru cercetare, dezvoltare şi inovare, el spune că procedurile prin care se acordă aceste fonduri sunt greoaie şi durează prea mult.

„Eu, ca CEO al unei companii medii, tot ce pot aştepta de la stat este să nu mă încurce prea tare. Inovarea, spre deosebire de cercetare-dezvoltare, înseamnă idei aplicate în business, iar businessul nu va aştepta niciodată doi ani pentru a se aproba un proiect. Toate programele europene ar trebui puse în aplicare de un guvern, de cineva care să simplifice lucrurile şi mie nu mi se pare că se întâmplă lucrul acesta. Am încercat să facem lucrul acesta cu platforma FintechOs şi ne-am lăsat păgubaşi“ a concluzionat Adrian Blidăruş.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO