Business Hi-Tech

Andrei Pitiş a obţinut 2 mil. dolari - „combustibil“ pentru a accelera dezvoltarea Genezio, un start-up care dezvoltă soluţii pentru o lume în care oricine va programa cu ajutorul AI

Echipa de fondatori a Genezio (de la stânga la dreapta, în primul rând, aşezaţi pe scaune): Bogdan Rîpă, Bogdan Vlad, Paula Cionca şi Andrei Pitiş. Genezio a fost evaluat la 10 mil. dolari, postmoney.

Echipa de fondatori a Genezio (de la stânga la dreapta, în primul rând, aşezaţi pe scaune): Bogdan Rîpă, Bogdan Vlad, Paula Cionca şi Andrei Pitiş. Genezio a fost evaluat la 10 mil. dolari, postmoney.

Autor: Adrian Seceleanu

08.04.2024, 00:07 2677

Din echipă mai face parte şi Bogdan Rîpă, unul dintre primii antreprenori tech locali care şi-a vândut compania către un gigant american - mai exact Interakt Online către Adobe în 2006 - şi care ulterior a lucrat în alte proiecte de referinţă pentru industria locală: Vector Watch şi FitBit. Şi Bogdan Vlad, care a lucrat în Clever Taxi, Vector Watch şi Fitbit, s-a alăturat echipei conduse de Pitiş.

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori tech de pe piaţa locală, a obţinut de la fondurile de investiţii GapMinder II, Underline Ventures şi un grup de investitori angel din Statele Unite o finanţare de 2 mil. dolari pentru noul său proiect, lansat anul trecut: Genezio, un start-up care dezvoltă instrumente care să accelereze dezvoltarea de aplicaţii într-o lume în care, cu ajutorul inteligenţei artificiale, oricine va putea programa dacă îşi va dori acest lucru.

„Eu nu cred că mă pot opri din antreprenoriat. Eu nu văd parcursul ăsta cu pensionare şi cu mers în concedii la mare. Adică sunt un mare fan concedii scurte. Îmi place să construiesc tehnologie care să facă viaţa mai uşoară unor oameni. Îmi place să aduc împreună oameni deosebiţi şi diferiţi care să construiască branduri care să răzbată internaţional din colţul ăsta de lume, ceea ce nu este deloc uşor şi avem nevoie de tot sprijinul de care care ni-l puteţi da“, a spus Pitiş în conferinţa prin care a anunţat obţinerea unei investiţii pentru proiectul său.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO